Ο Καραγκιόζης στο Revolt Festival

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στο Revolt Festival 2011 ο Χρήστος Καλπουζάνης και οι Τουρίστες για να μας παρουσιάσουν την επικαιρότητα μέσα από τα μάτια του Καραγκιόζη.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 24 Ιουνίου 1986. Οι παραστάσεις του Ευγένιου Σπαθάρη του έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα για να ασχοληθεί με το Θέατρο Σκιών. Έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον αείμνηστο Ανέστη Βακάλογλου ή Ορέστη, ο οποίος του γνώρισε την τεχνική της ερμηνείας, αλλά και της κατασκευής φιγούρων και σκηνικών. Επίσης «έκλεψε» μυστικά από τον Γιάνναρο. Έδινε παραστάσεις στη γειτονιά του και συμμετείχε στις παραστάσεις του Δημοτικού του Σχολείου. Δίνει παραστάσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία της περιοχής καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.
Από το 2008 ξεκίνησε μια προσπάθεια στο θερινό θεατράκι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών, δίνοντας παραστάσεις όλο το καλοκαίρι, με μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην πορεία του έχουν παίξει οι καραγκιοζοπαίχτες Φώτης και Χρήστος Πλέσσας. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΑΠ στην Πάτρα το 1998, 1999, 2000, το 2002 στο «1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών», το 2004 στους «2ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών» και το 2006 στους «3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών»., όπου απέσπασε το Βραβείο Κίνησης Φιγούρας.
Το 2008 συμμετείχε στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών όπου απέσπασε με την παράσταση «Ο τρομερός ξιφομάχος και ο Καπετάν Κίσσας» το βραβείο καλύτερης παράστασης.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Το 2010 δημιουργήθηκε και η ρεμπέτικη ορχήστρα Τουρίστες. Η ιδέα είναι του Τάσου Πουλή με σκοπό να εμπλουτίζονται οι παραστάσεις με ρεμπέτικα τραγούδια και όχι μόνο και να συνοδεύουν τον ξυπόλητο ήρωα στο μαγικό του κόσμο.  

Οι Τουρίστες είναι:
  • Τάσος Πουλής (κιθάρα - τραγούδι) 
  • Κώστας Ματθαίου (μπουζούκι - ούτι)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.