Οι Imam Baildi και ο Αγάθωνας στο Revolt Festival 2011


Το Σάββατο 17/9, στο Κάστρο της Πάτρας το 3ο Revolt festival επιχειρεί να αναδείξει δυο διαφορετικές οπτικές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού με σκοπό να προσφέρουν μια μελωδική και μαγευτική συναυλία.
Στην αρχή της βραδιάς οι Ιmam Baildi μας προσφέρουν μια πλούσια μουσική εμπειρία. Οκτώ άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip-hop και σύγχρονα grooves σε μια live συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε κάθε είδους κοινό.
Στη συνέχεια της βραδιάς ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ένας ισχυρό κρίκος στη διατήρηση και συνέχιση του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, θα μας παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια. Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι υπηρετώντας το από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη. Σε όλες τις προσωπικές δισκογραφικές του δουλειές παρουσιάζει συστηματικά το ρεμπέτικο τραγούδι, ερμηνεύοντας τόσο παλιά και άγνωστα ρεμπέτικα (στηριζόμενος, κατά μεγάλο μέρος, στο αρχειακό του υλικό), όσο και γνωστά και πολυτραγουδισμένα.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.