Στόχοι και προοπτική του κινήματος των πλατειών

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ στα πλαίσια του 3ου Revolt Festival που διοργανώνει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Δημοκρατία – Αξιοπρέπεια – Διέξοδος. Στόχοι και προοπτικοί του κινήματος των πλατειών”.
Θα μας μιλήσουν:
  • ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης
  • ο Δημήτρης Μητρόπουλος που συμμετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος
  • και ο εκδότης της εφημερίδας «Δρόμος» Ρουντι Ρινάλντι
Τη συζήτηση συντονίζει ο Αλέξανδρος Βρακατσέλης μέλος του κινήματος των αγανακτισμένων της πλατείας Γεωργίου.
Τρία χρόνια μέσα στη κρίση ο ελληνικός λαός βιώνει τη μεγαλύτερη επίθεση στη νεότερη ελληνική ιστορία του. Η πολιτική ηγεσία πλήρως διατεθειμένοι να εκπληρώσει μέχρι και το τελευταίο γράμμα των εντολών τις τρόικας, συνεχίζει να βγάζει σε πλειστηριασμό όλη την περιουσία του τόπου (μαζί με τους ανθρώπους). Θα συζητήσουμε πως τα παγκόσμια οικονομικά αδιέξοδα επηρεάζουν τους λαούς, ποιες λύσεις θα προσπαθήσουν να βρουν για να διασώσουν αλλά και να αυξήσουν τα κέρδη τους, πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό «κραχ» βάζει φωτιά στις «ισχυρές» οικονομίες του κόσμου.
Ποια μπορεί να είναι η δική μας απάντηση;
Μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που στριμώχνει και ανατρέπει τα ίδια του τα σχέδια μέρα με τη μέρα οι λαοί ξεσηκώνονται. Και στην Ελλάδα το κίνημα των πλατειών, παραμένοντας για πάνω από 36 μέρες έθεσε τα αιτηματά του και έκφρασε το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού. Η λαϊκή απαίτηση για Δημοκρατία Αξιοπρέπεια Διέξοδο πέρα από κάθε δυσκολία εκφράζονται και ζητούν εφαρμογή. Μπορούν να υλοποιηθούν και από ποιους;
Προσδοκούμε πέρα από τις τοποθετήσεις των καλεσμένων μας να ακουστεί κυρίως η γνώμη του κόσμου και να γίνει μια συζήτηση που θα μπορούσε να συμβάλει στους προβληματισμούς των ημερών.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.