3o Revolt Festival: 16-17 Σεπτέμβρη 2011, Κάστρο Πάτρας


Το 3ο Φεστιβάλ Αντιστάσεων και κινημάτων της Δυτικής Ελλάδας, το REVOLT FESTIVAL 2011, με σύνθημα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΙΕΞΟΔΟΣ», θα διοργανωθεί και φέτος στο Κάστρο της Πάτρας, την Παρασκευή 16/9/2011 και το Σάββατο 17/9/2011. Έχει περάσει ένας χρόνος από όταν οι υπηρέτες της τρόικας βάλανε ένα μεγάλο πωλείται σε ολόκληρη τη χώρα. Ο χρόνος αυτός όμως έφερε και στο προσκήνιο τους λαούς που αντιστέκονται, το κίνημα των πλατειών. Και για τριανταέξι μέρες ο ανεπανάληπτος ξεσηκωμός του ελληνικού λαού δίδαξε την αξιοπρέπεια. Και η αξιοπρέπεια είναι κάτι που λείπει από αυτή την κυβέρνηση.
Στα πλαίσια αυτά οι πολιτικές συζητήσεις του φεστιβάλ θα προβάλουν και θα δώσουν το λόγο στο κόσμο που όλες εκείνες τις μέρες ήταν στις πλατείες της Ελλάδας. Από την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, την Κόρινθο μέχρι το Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, την Κρήτη το λόγο έχει ο λαός που βροντοφώναξε ότι αυτοί πρέπει να φύγουν, ότι τούτο το πολιτικό σύστημα δε μας κάνει και θέλουμε πραγματική δημοκρατία. Συζητάμε για την ανάγκη ενός Μετώπου του Λαού που θα φέρει αυτή τη κοινωνική ανατροπή, που θ' ανιχνεύσει τη διέξοδο της χώρας, για έναν Λαό που θα βάλει τις βάσεις προκειμένου να οραματιστεί πάλι το μέλλον του. Συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της Παιδείας που παραδίνεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την ανάγκη, αλλά και τις προϋποθέσεις υπεράσπισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της.
Στις συζητήσεις αλλά και στις άλλες δραστηριότητες του 3ου Revolt Festival συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητικές κινήσεις, κινήσεις ανέργων, αντιρατσιστικές κινήσεις, οικολόγοι. Όλοι εκείνοι που αγωνιούμε γι' αυτόν τον τόπο και λέμε όχι στο τέλμα και στην απογοήτευση, στο ξεπούλημα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Φέτος στον χώρο του Κάστρου θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους μεγάλοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η Μελίνα Κανά, η Λιζέτα Καλημέρη και ο  Μιχάλης Παπαζησης με μια πορεία ετών στο ελληνικό τραγούδι θα μας θυμίσουν μοναδικές στιγμές τους αλλά και θα μας συστήσουν καινούργιες δουλειές τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με μουσική βγαλμένη από την ελληνική παράδοση.
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου μαζί μας οι IMAM BAILDI. Η Μαρίκα Νίνου εισάγει την trip-hop αισθητική και το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη το electro-swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς. 8 άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια.
Στη συνέχεια της βραδιάς θα ακολουθήσει ο Αγάθωνας Ιακωβίδης. Ο Αγάθωνας αποτελεί ένα ισχυρό κρίκο στη διατήρηση και συνέχιση του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Θα μας παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια.
Στο χώρο επίσης θα υπάρχει μεγάλη έκθεση βιβλίου (λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής, φιλοσοφίας κλπ), έκθεση φωτογραφίας από τις πλατείες του κόσμου και video-προβολή, περίπτερα κινήσεων και συλλόγων.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.