ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα αυθόρμητα κινήματα και κινήσεις πολιτών για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής της υγείας, του περιβάλλοντος. Κινήσεις ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στις παράνομες χωματερές, στους πυλώνες υψηλής τάσης, για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του πρασίνου. Κινήματα πολιτών που αντιστέκονται στην ανεξέλεγκτη προσπάθεια του κεφαλαίου να κερδοφορήσει μην υπολογίζοντας ούτε την υγεία μας, ούτε τις ίδιες τις ζωές μας.

Συμμετέχοντας σε αυτές τις ελπιδοφόρες και ενδιαφέρουσες αντιστάσεις, η διοργάνωση του Revolt Festival 2009 πραγματοποιεί το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στα πλαίσια του φεστιβάλ, συζήτηση με θέμα "Κινήματα πόλης και περιβάλλοντος".
  • Θέλουμε ν’ αναδείξουμε τους ποικίλους αγώνες που γίνονται για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής, της υγείας των πολιτών, του περιβάλλοντος, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα που βάζουν το κέρδος πάνω απ’ τις ζωές μας.
  • Ν’ αντλήσουμε γνώση από τις εμπειρίες και τη δράση των κινημάτων πόλης και περιβάλλοντος ενάντια στις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έρχονται.
  • Ν’ αναζητήσουμε το νήμα που συνδέει όλες αυτές τις αυθόρμητες αντιστάσεις. Τη σχέση που μπορεί και πρέπει να έχει η Αριστερά με αυτά τα κινήματα.
  • Να μιλήσουμε για μια λαϊκή Αυτοδιοίκηση στις σημερινές συνθήκες. Που θ’ αποτελεί χώρο έκφρασης και συσπείρωσης των πολιτών. Που θα έχει λόγο και ρόλο διεκδικητικό και όχι συναινετικό προς την κεντρική εξουσία. Που δε θα βάζει πλάτη στα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής μας.

Καλούμε όλες τις κινήσεις πολιτών, κάθε ευαισθητοποιημένο και ενεργό άνθρωπο να προσφέρει τις ιδέες του, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς του στη συζήτηση αυτή.

Category:  
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.