ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!!!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

6:30 μμ
Συζήτηση με θέμα "Η Νεολαία συγκρούεται με το νεοφιλελευθερισμό" με την συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις βαθμίδες, μαθητών και φοιτητών. Μία συζήτηση που επικεντρωθεί στα ανοιχτά μέτωπα της εκπαίδευσης όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο αλλά συνολικότερα, με βάση το έλλειμμα δημοκρατίας, δημιουργίας, ελεύθερου χρόνου που ανέδειξε και η εξέγερση των μαθητών τον περασμένο Δεκέμβρη.

6:30 μμ
Εργαστήρι με θέμα "Πολιτισμός σημαίνει Αντίσταση" με την συμμετοχή των Β. Λαδά (συγγραφέας), Π. Χιονίδη (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πατρας), Γ. Καραμπίτσα (Καλλιτεχνική Διάδραση), Γ. Φρατζόλα (Διάφανο Θέατρο), Ι. Σιδερόπουλο (πολιτιστικό συντάκτη) και άλλων ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων, κόσμο της ερασιτεχνικής δημιουργίας που θα συζητήσει για το συντονισμό του κόσμου του πολιτισμού σε δίκτυα τέχνης, με αυτοτέλεια από τα επιχειρηματικά κυκλώματα και το κράτος, για το αν σήμερα μπορεί να παέι η πολιτιστική δημιουργία στον απλό κόσμο, στους νέους και τους εργαζόμενους, με έργα και μορφές που να εκφράζουν τα σύγχρονα προβλήματα αλλά και να αναδεικνύουν αξίες.

8:00 μμ
Κεντρική εκδήλωση με θέμα "Ο λαός της κρίσης" με ομιλητές τους Γιάννη Θεωνά (συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), Ντίνα Πεταλά (Προέδρο Σωματείου ΜΙΣΚΟ), Βασίλη Χατζηλάμπρου (Νομαρχιακό Σύμβουλο Αχαίας). Μία εκδήλωση που θα εστιαστεί στο πως μπορούν να ισχυροποιηθούν οι αγώνες και τα κινήματα των τάξεων που χτυπάει η κρίση, η ενότητα και τα μέτωπα που θα δημιουργήσουν κινήματα απόκρουσης της καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η αγροτιά… Αγώνες που έγιναν την χρονιά που πέρασε, αγώνες που έρχονται. Με συμμετοχή συνδικαλιστών, νέων εργαζόμενων, αγροτών, κόσμου των επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια.
 
9:30 μμ
Έναρξη Συναυλιών με μεγάλη συναυλία των ΧΑΙΝΗΔΩΝ.
Support τους ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ, STILL DRUNK, LOST, ΑρχήΔιαλόγου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


6:30 μμ
Συζήτηση με θέμα "Κινήματα Πόλης και Περιβάλλοντος"
με τους Κώστα Καρακώστα από την δημοτική  "Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου", Χάρη Κωνσταντάτο συντονιστή της δημοτικής κίνησης "Ανοιχτή Πόλη", Χρήστο Πατούχα από την δημοτική κίνηση "Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση - Ανυπότακτη Πολιτεία", με την συμμετοχή μελών περιβαλλοντικών κινήσεων και των πολιτών από την κίνηση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μια συζήτηση που θα αναδείξει τους αγώνες για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής σήμερα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν φύση και άνθρωπο.

8:00 μμ
Κεντρική εκδήλωση με θέμα "Η Αριστερά και η αντίσταση του λαού στην κρίση" με ομιλητές τους Κώστα Παπαδάκη μέλος του ΕΝΑΝΤΙΑ, Νάντια Βαλαβάνη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εκδήλωση για το τι πρέπει να κάνει η Αριστερά για να ενώσει και να οργανώσει τις αντιστάσεις και τους αγώνες, για το ποια πολιτική χρειαζόμαστε για μια διέξοδο από την κρίση με νικητή το λαό απέναντι στον δικομματισμό.

9:30 μμ
Έναρξη Συναυλιών με ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ.
Support τους RoseBleed (νικητές SCHOOLWAVE) , τους Another School, τους Spiritual Dimension και τους SEX. Θα ακολουθήσει Party!
Παράλληλα θα υπάρξει αφιέρωμα για το λαικό-ρεμπέτικο σε κείμενα του Τσιφόρου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Category:  
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.