Δελτίο Τύπου

Στις 11-12 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο της Πάτρας, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, διοργανώνει ένα πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός-συνάντηση όλων των αντιστάσεων, των κινημάτων και των αγώνων από την Δυτική Ελλάδα. Με σύνθημα "Δικιά τους η κρίση, Ξεσηκωμός η Λύση" ετοιμάζουμε ένα ραντεβού της Αριστεράς με τους αγώνες ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, δίνουμε βήμα στην νεολαία του Δεκέμβρη και της επισφάλειας, γνωρίζουμε τα κινήματα για την υπεράσπιση των προσφύγων, των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος, συζητάμε για τον ρόλο της Αριστεράς δίπλα στο "λαό της κρίσης". Προβάλουμε τον πολιτισμό της δημιουργίας και της αντίστασης.

Με γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, με την μουσική παρουσία ερασιτεχνικών δημιουργών, μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων, με λαϊκές ορχήστρες και μουσικά αφιερώματα, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία θα πρωταγωνιστήσουν και τις δυο μέρες. Εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλεία, τραπεζάκια συλλόγων και κινήσεων από όλη την περιοχή θα δώσουν στο Κάστρο της Πάτρας την εικόνα ενός ζωντανού, κινηματικού, νεανικού φεστιβάλ.
 
Όλες αυτές τις μέρες, τα μέλη και οι φίλοι της Κ.Ο.Ε. έχουν γυρίσει όλη την Αχαία, μοιράζοντας τα υλικά του REVOLT, προωθώντας τα εισιτήρια και την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας μας, συναντούν νέους, εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές, καλώντας σε συμμετοχή συλλόγους και κινήσεις πολιτών, πολιτιστικές ομάδες, αυτοδιοικητικές κινήσεις, σωματεία και συνδικάτα της περιοχής. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου της Αριστεράς και των αντιστάσεων είναι μεγάλη. Επιβεβαιώνει την ανάγκη για ένα γεγονός που δεν θα είναι μια από τα ίδια των πολιτικών φεστιβάλ της επίσημης Αριστεράς, επιβεβαιώνει την ανάγκη να καθιερώσουμε μια συνάντηση που η Αριστερά, από όλη την Δυτική Ελλάδα,  δεν θα συναντά τον εαυτό της αλλά την κοινωνία, τον κόσμο που αναφέρεται.

Category:  
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.